Standardside

Jeg er født i Østby, men allerede 4 år gammel flyttede mine forældre til Biltris mark, adressen hedder Stejlebjerg 6, her overtog min far sit fødehjem og en ny tid startede for mig.En af mine første oplevelser her som jeg husker var en snak jeg havde med vores nabo, en gammel mand der hed Peter Andreasen, jeg var meget imponeret af ham, han gik og talte med sig selv, og det jeg beundrede var at når han stillede et spørgsmål så kunne han også svare, ja sådan lød det i en 4-årigs øre. Jeg husker ham specielt for denne historie 1940 , han var nemlig meget utilfreds med det danske militærs indsats den 9 april 1940 er jeg blevet klar over, han sagde: Næh det danske militær duer ikke til noget, og nåh ja hvis Orøerne skulle lave opstand det kunne de vel klare, men andre magter næh det duer de ikke til.

Ja det var store og kloge ord i mine 4-årige ører. jeg glemmer dem aldrig. Jeg ville gerne fortælle mere fra egnen og byen, men giver alligevel ordet til Lars Peter Roed, det er han meget bedre til.

Hermann  

| Svar

Nyeste kommentarer

16.04 | 12:28

min g.mail er ændret: roedlarspeter2@gmail.com

02.01 | 18:09

Godt nytår til alle læsere .Lærte så meget på Sæby-Gershøj centralskole- denne højere læreanstalt- så meget så lærerne lagde mærke til mig -og kom tit i forhør

08.10 | 21:10

kiggede lige forbi i dag. Håber i har det godt alle . Hilsen fra Bjerringbro. Lars Roed

05.01 | 16:22

overfor skolen ligger gadekæret som jeg faldt i sammen med min broder i 1943. isen kunne ikke bære og vi brød isen hele vejen til land.